nu3vex logo nutricionist zagreb
ikona nu3vex zito

Plan prehrane za mišićnu definiciju

Za muškarce koji žele istaknuti mišiće i tonus mišića

Fitness jelovnik

Usklađeni s tvojim ciljem

Jelovnici za gubitak potkožnog masnog tkiva

Prehrana za mišićnu definiciju i smanjenje razine visceralnog masnog tkiva

Više je načina na koje možemo utjecati na metabolizam masti. Dva najučinkovitija načina postizanja dobrih rezultata za mišićnu definiciju.

Prvi je, izazvati progresivniji metabolizam masti i pospješiti njihovo sagorjevanje. Da bi se mast u organizmu razgradila enzim lipaza unutar masne stanice dobiva hormonski signal da bi započela razgradnju triglicerida na glicerol i masne kiseline koji odlaze u krv. Aktivnost enzima lipoproteinlipaze, koju reguliraju djelomično ženski spolni hormoni estrogeni i muški spolni hormon testosteron odgovoran je za sposobnost i brzinu skladištenja masti u organizmu pa osobe koje imaju visoku aktivnost ovog enzima mogu imati problema sa redukcijom masnog tkiva.

Očekivani gubitak koji je prihvatljiv je 0,5 kg do 1,0 kg tjedno

Cilj nam je da u određenoj fazi upravo masti postanu glavni izvor energije, a to će se dogoditi u trenutku kada ugljikohidrati pokrivaju svega 5 % ukupnog energetskog unosa, a količina proteina bude dovoljna da čuva i gradi naše mišiće.

U ovom slučaju nastaju u krvi i urinu kiseline i ketoni. Tijelo počinje koristiti pohranjene masti za dobivanje energije. Faza prilikom koje je potreban i dodatni oprez, a uvjet je da je osoba zdrava želi li pokrenuti ovakav metabolizam. Dakle, može zvučati kontradiktorno, ali da bismo sagorjeli suvišak masti i pokrenuli metabolizam, potrebne su nam upravo masnoće.

Tijelo počinje koristiti pohranjene masti za dobivanje energije.

Da bi tijelo ušlo u stanje ketoze, potrebno je iscrpiti zalihe pohranjenog glikogena, a najčešće započinje nakon dva dana pridržavanja prehrane sa izuzetno niskim sadržajem ugljikohidrata. Lučenje hormona inzulina je smanjeno, a hormona glukagona je povećano. Tijelo prestaje i sa procesom glukoneogeneze, čime se čuvaju proteini mišića i njihov daljnji katabolizam, a glavni izvor za dobivanje energije postaju upravo masnoće koje i želimo sagoriti.

Nutricionističko stručno savjetovanje i izrada individualnog plana prehrane za mršavljenje izračuni BMI, BF, TM, BMR, ITM, WHR.

Više o mišićnoj definiciji možete pročitati OVDJE

Odaberi namirnice po svom ukusu!

Naše putovanje prema tvom cilju sadrži:

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz svih prehrambenih skupina. Izrada i prilagodba tvojim prehrambenim navikama.

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz ciljanih skupina. Prilagodba prehrambenim navikama za vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotiku.

Nutricionist Vedrana Vinšek mag. nutr.
SAVJETOVANJE U CENTRU I IZRADA PLANA

Uključeno nutricionističko stručno savjetovanje 60 min + mjerenje tijela + plan prehrane jelovnici

Cijena: 168,00
(1.265,80 kn)
ONLINE IZRADA PLANA I SAVJETOVANJE

Uključeno online nutricionističko stručno savjetovanje + plan prehrane jelovnici

Cijena: 145,00
(1.092,50 kn)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Nazovite nas

Online nutricionist

Namirnice prilagođene tebi. Opcija bez dolaska u centar! 100% do cilja online. Izrada jelovnika i upute nutricionista.

Jelovnici izrađeni prema vašim potrebama i prehrambenim navikama

arrow white
Šaljemo ti primjere besplatnih jelovnika!

Pokreni energiju i odličan osjećaj!

1000+ naših klijenata poboljšalo je zdravlje i fizički izgled. Probaj naše jelovnike!