Plan prehrane za mišićnu definiciju

Za muškarce koji žele istaknuti mišiće i tonus mišića

Jelovnici za gubitak potkožnog masnog tkiva

Prehrana za mišićnu definiciju i smanjenje razine visceralnog masnog tkiva

Više je načina na koje možemo utjecati na metabolizam masti. Dva najučinkovitija načina postizanja dobrih rezultata za mišićnu definiciju.

Prvi je, izazvati progresivniji metabolizam masti i pospješiti njihovo sagorjevanje. Da bi se mast u organizmu razgradila enzim lipaza unutar masne stanice dobiva hormonski signal da bi započela razgradnju triglicerida na glicerol i masne kiseline koji odlaze u krv. Aktivnost enzima lipoproteinlipaze, koju reguliraju djelomično ženski spolni hormoni estrogeni i muški spolni hormon testosteron odgovoran je za sposobnost i brzinu skladištenja masti u organizmu pa osobe koje imaju visoku aktivnost ovog enzima mogu imati problema sa redukcijom masnog tkiva.

Očekivani gubitak koji je prihvatljiv je 0,5 kg do 1,0 kg tjedno.

Cilj nam je da u određenoj fazi upravo masti postanu glavni izvor energije, a to će se dogoditi u trenutku kada ugljikohidrati pokrivaju svega 5 % ukupnog energetskog unosa, a količina proteina bude dovoljna da čuva i gradi naše mišiće.

U ovom slučaju nastaju u krvi i urinu kiseline i ketoni. Tijelo počinje koristiti pohranjene masti za dobivanje energije. Faza prilikom koje je potreban i dodatni oprez, a uvjet je da je osoba zdrava želi li pokrenuti ovakav metabolizam. Dakle, može zvučati kontradiktorno, ali da bismo sagorjeli suvišak masti i pokrenuli metabolizam, potrebne su nam upravo masnoće.

Tijelo počinje koristiti pohranjene masti za dobivanje energije.

Da bi tijelo ušlo u stanje ketoze, potrebno je iscrpiti zalihe pohranjenog glikogena, a najčešće započinje nakon dva dana pridržavanja prehrane sa izuzetno niskim sadržajem ugljikohidrata. Lučenje hormona inzulina je smanjeno, a hormona glukagona je povećano. Tijelo prestaje i sa procesom glukoneogeneze, čime se čuvaju proteini mišića i njihov daljnji katabolizam, a glavni izvor za dobivanje energije postaju upravo masnoće koje i želimo sagoriti.

Nutricionističko stručno savjetovanje i izrada individualnog plana prehrane za mršavljenje izračuni BMI, BF, TM, BMR, ITM, WHR.

Više o mišićnoj definiciji možete pročitati OVDJE

Naše putovanje prema zdravlju uključuje:

 • mjerenje tijela metodom bioimpedancije
 • segmentalnu analizu sastava tijela (udio masnog tkiva, vode, metabolička starost)
 • nutricionističko savjetovanje 90 min
 • konzultacije sa tvojim trenerom (opcionalno)
 • postavljanje ciljeva
 • specifičan plan za gubitak masnog tkiva
 • poboljšanje zdravlja
 • gubitak tjelesne mase
 • jednostavna primjena
 • jelovnici usklađeni sa tvojim prehrambenim navikama
ODABIR NAMIRNICA PREMA SKUPINAMA

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz svih prehrambenih skupina. Izrada i prilagodba tvojim prehrambenim navikama.

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz ciljanih skupina. Prilagodba prehrambenim navikama za vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotiku.

Nutricionist Vedrana Dučkić mag.nutr.
 • SAVJETOVANJE U CENTRU I IZRADA PLANA
Uključeno nutricionističko stručno savjetovanje + mjerenje tijela + plan prehrane jelovnici
Cijena: 770.- kn
 • ONLINE IZRADA PLANA I SAVJETOVANJE
Uključeno online nutricionističko stručno savjetovanje + plan prehrane jelovnici
Cijena: 620.- kn

 • Podaci služe isključivo u svrhu odgovora na Vaš upit prema Pravilima privatnosti
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ova web stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, analize posjeta i korištenja društvenih mreža. Uz daljnje korištenje, prihvaćate korištenje kolačića ili saznajte više.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Kontrolirajte svoje osobne kolačiće ovdje ili putem postavki vašeg web preglednika.

Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Da biste koristili ovu web stranicu koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zbog razloga učinkovitosti koristimo Cloudflare kao CDN mrežu. Time se sprema kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki na temelju svakog klijenta. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
 • __cfduid

Otkaži sve kolačiće
Prihvati sve kolačiće
Nazovite nas