nu3vex logo nutricionist zagreb
ikona nu3vex zito

Plan prehrane za povećanje mišićne mase

Prehrana za masu i kvalitetan rast mišića

Misicna masa

Usklađeni s tvojim ciljem

Jelovnici za kvalitetan rast mišića i povećanje nemasne tjelesne mase

Jelovnici usklađeni s tvojim treningom i prehrambenim navikama

Izrada energetskog plana prehrane za masu, odnosno povećanje mišićne mase te prilagodba količine svih nutrijenata (proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina i minerala) i izrada plana suplementacije adekvatnim dodacima prehrani za rast povećanje mišićne mase. Izrada individualnog plana prehrane za povećanje mišićne mase prilagođenog razinama fizičkih aktivnosti, treningu te tvojim ciljevima. Jednostavni i prilagođeni jelovnici kojima ćeš dobiti na masi te po potrebi adekvatna pomoć u suplementaciji poboljšat će tvoje zdravlje, kondiciju i fizički izgled.

Rezultat dobivanja na masi spoj savršeno izbalansiranog plana prehrane

Da bismo postigli povećanje mišićne mase morate znati da je metabolička prilagodba i sam rezultat dobivanja na masi spoj savršeno izbalansiranog plana prehrane za povećanje mišićne mase i programa treninga snage. Povećanjem opterećenja kroz dobro osmišljen i individualno prilagođen (raspored vježbi za sve mišićne skupine uz individualno prilagođeno opterećenje i broj serija ponavljanja) trening potaknut će rast mišića. Preciznim određivanjem ukupnih cjelodnevnih energetskih potreba s obzirom na fazu, razinu i vrstu treninga te prilagodbom svih ključnih makronutrijenata: proteina, ugljikohidrata i masti plan prehrane za povećanje mišićne mase dat će željeni rezultat.

Da bismo mišiću osigurali rast potrebno je unositi energiju u suvišku u odnosu na stvarnu energetsku potrebu organizma i pri tome strogo paziti da se uneseni višak kalorija zaista koristi za dobivanja mišićne mase.

Brzina rasta mišića ovisi o genetici, hormonalnom statusu, tipu metabolizma, optimizaciji treninga i planu prehrane za povećanje mišićne mase koji će osigurati sve nutrijente u najboljim omjerima.

Sposobnost organizma da gradi mišić u prosjeku iznosi 1 kg/mjesečno

Prirast na mišićnoj masi limitiran je i stvarnom sposobnošću organizma da stvori mišić i u prosjeku iznosi 1 kg/mjesečno.Velik prirast na masi najčešće ukazuje na dobivanje prekomjerne masne mase ili povećan udio vode u mišiću uslijed uzimanja pojedinih suplemenata. Napredak u sklopu fit plana za povećanje mišićne mase pratimo antropometrijskim mjerenjima i analizom sastava tijela metodom bioimpedancije.

Dobiveni rezultat pokazuje prirast na nemasnoj ili masnoj komponenti tijela te se s obzirom na dobiveni rezultat radi prilagodba plana za ostvarenja željenog napretka.

Plan prehrane za povećanje mase uključuje precizne izračune stvarnih energetskih potreba

Naglasak stavljamo na usmjeravanje metabolizma prema optimalnom iskorištavanju nutrijenata za mišićni rast kako ne bi došlo do prekomjernog nakupljanja masnog tkiva usred povećanja dotoka energije. Plan prehrane za povećanje mišićne mase uključuje precizne izračune stvarnih energetskih potreba kao i izračun energije potrebne za tjelesnu aktivnost te se određuje cjelodnevna energetska potrošnja koju uvećavamo za 250 do 500 kcal/dan. Plan je podložan izmjenama s obzirom na sam tijek dobivanja na masi koji je vrlo individualan. Prilagođavamo ukupan energetski unos kao i unos energije iz proteina koji se kreće u rasponu od 1,5 do 3 g/kg TM ovisno o razini treninga snage i već postojećoj mišićnoj masi.

Metabolizam proteina tijekom tjelesne aktivnosti i faze oporavka ovisi o dobi i intenzitetu te trajanju aktivnosti

Metabolizam proteina tijekom tjelesne aktivnosti i faze oporavka ovisi o dobi i intenzitetu trajanja aktivnosti, ukupnom unosu energije kao i o dostupnosti ugljikohidrata. Prevelik unos proteina ima i potencijalno negativne posljedice na organizam, a može negativno utjecati na povećan gubitak kalcija urinom, negativan učinak na bubrežnu funkciju, dehidraciju i smanjenje razine testosterona.

Fit planom za povećanje mišićne mase prilagođava se i količina energije potrebna organizmu iz kvalitetnih izvora masti, a kreće se u rasponu od 20 do 30 % cjelodnevnih energetskih potreba. Preporuka za unos ugljikohidrata bit će izražena kao grami ugljikohidrata na kilogram tjelesne mase u rasponu od 4 do 7 g/kg TM u svrhu čuvanja glikogenskih rezervi i u skladu s potrebama energije iz izvora masti i proteina. Količina ugljikohidrata može biti prilagođena i s obzirom na željena cikliranja ugljikohidrata u sklopu pojedinih planova prehrane za ubrzavanje metabolizma ili redukcije masnog tkiva smanjivanjem unosa ugljikohidrata u određenoj fazi rada na definiciji.

Plan prehrane za masu povoljno će djelovati na očuvanje, rast i izgradnju

Fit plan za povećanje mišićne mase povoljno će djelovati na očuvanje, rast i izgradnju te isticanje tonusa mišića kao i na podizanje razine hormona odgovornih za rast mišićne mase, brži oporavak i dobro opće zdravlje muškarca.
Jednostavni jelovnici potpuno usklađeni sa tvojim rasporedom treninga i dnevnim obavezama osigurat će ti još više zadovoljstva, energije i uspjeha u postizanju ciljeva u treningu. Izborom nutritivno bogatih namirnica prije, za vrijeme i nakon treninga direktno ćemo utjecati na poboljšanje tvoje sportske izvedbe, pravilnu izgradnju tijela i mišićne mase, oporavak organizma u fazi odmora i čuvanje glikogenskih rezervi.

Odluku o eventualnom uzimanju dodataka prehrani (suplementaciji) i njihovom izboru uskladit ćemo u potpunosti sa tvojim stvarnim potrebama. I ne zaboravi da bi tvoji mišići rasli osiguraj organizmu dovoljno odmora i sna. Oporavak nakon treninga neka bude uz optimalnu prehranu sastavni dio postizanja cilja.

Odaberi namirnice po svom ukusu!

Naše putovanje prema tvom cilju sadrži:

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz svih prehrambenih skupina. Izrada i prilagodba tvojim prehrambenim navikama.

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz ciljanih skupina. Prilagodba prehrambenim navikama za vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotiku.

Nutricionist Vedrana Vinšek mag. nutr.
SAVJETOVANJE U CENTRU I IZRADA PLANA

Uključeno nutricionističko stručno savjetovanje 60 min + mjerenje tijela + plan prehrane jelovnici

Cijena: 168,00
(1.265,80 kn)
ONLINE IZRADA PLANA I SAVJETOVANJE

Uključeno online nutricionističko stručno savjetovanje + plan prehrane jelovnici

Cijena: 145,00
(1.092,50 kn)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Nazovite nas

Online nutricionist

Namirnice prilagođene tebi. Opcija bez dolaska u centar! 100% do cilja online. Izrada jelovnika i upute nutricionista.

Jelovnici izrađeni prema vašim potrebama i prehrambenim navikama

arrow white
Šaljemo ti primjere besplatnih jelovnika!

Pokreni energiju i odličan osjećaj!

1000+ naših klijenata poboljšalo je zdravlje i fizički izgled. Probaj naše jelovnike!