nu3vex logo nutricionist zagreb
ikona nu3vex zito

Plan prehrane za smanjenje stresa i umora

Izrada plana prehrane za smanjenje stresa obogaćenog vitaminima i mineralima
Obiteljski jelovnici

Usklađeni s tvojim ciljem

Jelovnici za optimalno smanjenje umora

Precizno određivanje ukupnih cjelodnevnih energetskih potreba

Izrada plana prehrane za muškarce pod stresom koji žele poboljšati koncentraciju, zdravlje, libido i fizički izled.  Unaprijedite prehrambene navike uz izbalansirane i jednostavne jelovnike koje možete pratiti u uredu i kod kuće.

JELOVNICI ZA OPTIMALNO PODIZANJE ENERGIJE

Prehrana aktivnog muškarca mora ispunjavati visoke nutritivne zahtjeve s ciljem očuvanja adekvatnog prehrambenog statusa, hormonalne ravnoteže uz dovoljnu količinu svih makro i mikronutrijenata važnih za izgradnju tijela, mišićne mase te regulaciju metabolizma.

Izradit ćemo jednostavne jelovnike potpuno usklađene s vašim dnevnim obavezama s ciljem umanjenja stresa te vam pomoći da osjetite više zadovoljstva, energije i uspjeha u poslovnom i privatnom životu.

Poboljšajte svoje kognitivne sposobnosti i koncentraciju

Izloženost  fizičkom ili mentalnom stresu remeti koncentracije hormona stresa; preko kortikotropina, argininvazopresina, adrenalina i drugih do kortizola kao krajnjeg produkta stalne izloženosti stresu.

Kortizol je hormon kore nadbubrežne žlijezde iz grupe glukokortikoida, a lući se pojačano pri stresu i upali. Kortizol je jak imunosupresor i imunoregulator te sudjeluje u regulaciji metabolizma i nakupljanju masnog tkiva u području struka. Ima učinak na povećanje glukoze u krvi, kolesterola, triglicerida i pojavu visokog krvnog tlaka. Visoka koncentracija kortizola uništava neurone u hipotalamusu te uzrokuje dekoncentraciju, zaboravljivost, anksioznost, napetost, povećan rad štitnjače i tahikardiju.

Kortizol ima izuzetno nepovoljan utjecaj na najvažniji muški hormon testosteron

Kortizol ima izuzetno nepovoljan utjecaj na najvažniji muški hormon testosteron, stoga je od izuzetne važnosti smanjiti razinu stresa. Što se više luči kortizola niža je koncentracija testosterona. Pomoći ćemo vam da uz dobro izbalansirane jelovnike, unos veće količine esencijalnih masnih kiselina, vitamina i minerala te redovite i uravnotežene obroke povećate nivo testosterona. Smanjit ćemo nepovoljan učinak kortizola na osjećaj stalne gladi, želju za slanom i slatkom hranom, noćnu glad i nesanicu.

Najviša razina testosterona je ujutro, a ovaj hormon regulira muški reproduktivni sustav, libido, smanjuje umor, podiže raspoloženje, povećava snagu, pamćenje, izgradnju kostiju te potiče stvaranje mišićne mase zbog izraženog antikataboličkog učinka. Uz svakodnevnu tjelesnu aktivnost i pravilan izbor namirnica postići ćemo željeni nivo energije za maksimalnu produktivnost.

Pomoći ćemo vam da regulirate tjelesnu masu i postignete optimalnu kilažu budući da višak kilograma i pretilost izravno utječu na smanjenje razine testosterona.

Pomoći ćemo vam u izboru namirnica za podizanje razine neurotransmitera serotonina, melatonina i dopamina te tako pozitivno utjecati na poboljšanje raspoloženja.

Odaberi namirnice po svom ukusu!

Naše putovanje prema tvom cilju sadrži:

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz svih prehrambenih skupina. Izrada i prilagodba tvojim prehrambenim navikama.

Planovi  i jelovnici izrađeni namirnicama iz ciljanih skupina. Prilagodba prehrambenim navikama za vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotiku.

Nutricionist Vedrana Vinšek mag. nutr.
SAVJETOVANJE U CENTRU I IZRADA PLANA

Uključeno nutricionističko stručno savjetovanje 60 min + mjerenje tijela + plan prehrane jelovnici

Cijena: 168,00
(1.265,80 kn)
ONLINE IZRADA PLANA I SAVJETOVANJE

Uključeno online nutricionističko stručno savjetovanje + plan prehrane jelovnici

Cijena: 145,00
(1.092,50 kn)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Online nutricionist

Namirnice prilagođene tebi. Opcija bez dolaska u centar! 100% do cilja online. Izrada jelovnika i upute nutricionista.

Jelovnici izrađeni prema vašim potrebama i prehrambenim navikama

arrow white
Šaljemo ti primjere besplatnih jelovnika!

Pokreni energiju i odličan osjećaj!

1000+ naših klijenata poboljšalo je zdravlje i fizički izgled. Probaj naše jelovnike!