nu3vex logo nutricionist zagreb

Što radi nutricionist? Pregled i savjetovanje

nutricionizam

Podijeli ovaj post

Utjecaj načina prehrane na zdravog pojedinca s obzirom na dob, spol i razinu tjelesne aktivnosti

Tko je i što radi nutricionist? Kako bi bolje razumjeli važnost zdravog načina prehrane i povoljan utjecaj hrane na zdravlje važno je znati što radi nutricionist. Nutricionist je stručnjak za prehranu pa su znanstvene spoznaje o nutritivnom sastavu svake pojedine namirnice i hrane, poznavanje biokemijskih procesa i metabolizma, poznavanje fiziologije tijela i učinka načina prehrane na zdravlje temelj struke.

Nutricionist se bavi utjecajem načina prehrane na zdravog pojedinca s obzirom na dob, spol i razinu tjelesne aktivnosti te planira prehranu i prati utjecaj izbora hrane i dodatka prehrani kod osoba koje imaju određenih zdravstvenih problema kako bi dijetoterapijom pomogao u nadopuni liječenja različitih bolesti i stanja.

Znanost o prehrani

Znanost o prehrani i nove znanstvene spoznaje o hrani nutricionist će vam približiti kroz nutricionističko savjetovanje i edukaciju kako bi ste mogli bolje razumjeti kako funkcionira ljudsko tijelo, što sve pojedine namirnice sadrže i kako će pojedina hrana utjecati na probavu, metabolizam i zdravlje općenito.

Planiranje zdravih jelovnika

Nutricionist će vam pomoći u planiranju zdravih jelovnika, dati vam korisne upute o kupovini i pripremi hrane kao i o organizaciji  pravilnog rasporeda obroka u danu.

Nutricionist će vam pomoći da osvijestite trenutnu prehranu uz analiziranje dnevnika prehrane i skrenuti vam pažnju na moguće krive izbore hrane ili nerealna očekivanja koja su vas udaljila od postizanja željenog cilja u pogledu tjelesne mase, sportske izvedbe ili djelovanja hrane na zdravlje.

Optimalan rezultat

Individualan pristup svakom pojedincu, pomno slušanje i uvažavanje specifičnosti prehrane svakog pojedinca ponuditi će najbolje rješenje za svakog ponaosob. Nutricionist će vas motivirati, pratiti vaš napredak, educirati vas i kontrolirati kako biste što bolje optimizirali prehranu i postigli željeni rezultat kroz usvajanje zdravih prehrambenih navika. Optimalan rezultat bit će plod prvenstveno vašeg truda, učenja i provođenja naučenog.

Potpora, informacija i savjet

Odgovoran posao nutricinista je da na temelju znanstvenih spoznaja o prehrani i utjecaju prehrane na zdravlje pomogne pojedincu i pruži mu potporu, informaciju i savjet kako postići željeni cilj kada se radi o mršavljenju, debljanju, prehrani uz visoku tjelesnu aktivnost kao i/ili o dijetoterapijskom djelovanju hrane kod osoba koje imaju određene zdravstvene probleme.

Nutricionist je stručnjak za prehranu koji se ujedno bavi znanstvenim i istraživačkim radom, planiranjem prehrane u sklopu vrtića, škola, bolnica, restorana i pripremnica hrane u sklopu raznih institucija i ustanova. Bavi se osmišljavanjem i inoviranjem novih prehrambenih proizvoda u sklopu prehrambene industrije, kontrolom kvalitete i zdravstvenom ispravnosti hrane te provođenjem edukacija i promocija o zdravom načinu žitvota i prehrani općenito.

Zatražite savjet struke, dogovorite konzultacije, pregled i savjetovanje uz puno povjerenje. Saznajte sve što vas zanima o utjecaju hrane na vaše zdravlje, kako unaprijediti i pobljšati svoju prehranu, kako proširiti izbor namirnica te kako usvojiti zdrav odnos prema hrani, dugoročno.

Picture of  Vedrana Vinšek mag. nutr.

Vedrana Vinšek mag. nutr.

Diplomski studij nutricionizma završila sam 2006. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu i stekla širok spektar teoretskog i praktičnog znanja u području prehrambene tehnologije, kontrole kvalitete namirnica i prehrambenih proizvoda te biokemije, toksikologije, fiziologije i nutricionizma općenito.

Prijavi se na naš Newsletter

Besplatni jelovnici i savjeti iz svijeta nutricionizma

Online nutricionist

Namirnice prilagođene tebi. Opcija bez dolaska u centar! 100% do cilja online. Izrada jelovnika i upute nutricionista.

Jelovnici izrađeni prema vašim potrebama i prehrambenim navikama

arrow white
Šaljemo ti primjere besplatnih jelovnika!

Pokreni energiju i odličan osjećaj!

1000+ naših klijenata poboljšalo je zdravlje i fizički izgled. Probaj naše jelovnike!